Wie zit er achter deze website?


Deze website is ontwikkeld door Femke Hockx. Femke is klassiek zangeres en zangdocente en is zelf dyslectisch. Femke vind het jammer dat veel dyslectici tegen problemen aanlopen bij muzieklessen. Zeker wanneer het speelplezier daar onder lijd. Daarom besloot Femke zich te verdiepen in dit onderwerp tijdens haar master studie aan het Utrechts Conservatorium. Femke’s specialiteit is dyslexie en zang. Toch vond zij dat er ook meer algemene informatie nodig is over dyslexie en muziek, de rede waarom zij deze website begon.

Ter afronding van haar studie schreef Femke een scriptie over dyslexie en zangels, waarvoor zij werd beoordeeld met een 9,5. Na haar studie wilde Femke verder gaan met dit onderwerp. Ze heeft toen haar scriptie omgewerkt tot een boekje dat in de herfst van 2008 is gepubliceerd. Femke heeft er bewust voor gekozen om het boek dyslexie en zangles te noemen en niet dyslexie en muziek omdat zang Femke’s expertise is. Natuurlijk staan er ook tips in het boekje die nuttig kunnen zijn voor instrumentale lessen.

Via deze website wil Femke de relatie tussen dyslexie en muziek bekender maken en er informatie over geven. Mocht u vragen hebben over dit onderwerp of willen reageren op deze website dan kunt u Femke bereiken via de email. Femke’s boekje, Dyslexie en Zangles is te koop bij muziekboekhandel Broekmans en van Poppel en via internet bij uitgeverij Beeld en Kleur.Recensies en boekbesprekingen:

Muzeik & Dyslexie

Een goed leesbaar boekje met naast de theoretische kant ook veel ruimte voor de praktische kant. Ik denk dat iedere pedagoog iets kan hebben aan de heldere tips.

Uit de boekbespreking in het NVZ bulletin, door Cora Peeters

Het hele boekje staat vol met tips en adviezen die aan het eind van het boekje nog eens handig op een rijtje staan. Tips en adviezen die docenten inspireren om leerlingen te ondersteunen in hun weg om lastige muziekonderdelen vanuit hun sterke kanten aan te pakken.

Een boekje waar niet alleen zangpedagogen, maar alle muziekdocenten plezier van kunnen hebben!

Uit de recensie in het blad Woortblind, door Nel Hofmeester