Klassiek Zangeres Femke Hockx

Biografie     Gelegenheden    Media    Contact

 

Femke Hockx volgde de Master opleiding zang aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar zij afstudeerde in 2007. Haar hoofdvakdocent was Eugénie Ditewig, door wie zij nog wordt gecoacht. Tevens volgde Femke tijdens deze opleiding zanglessen van Lieve Geuens.

Het Bachelor diploma behaalde Femke aan de Vrije Muziek Academie te Zeist waar zij studeerde bij Christiaan Boele. Tevens volgde Femke cursussen van onder anderen Michael Deason Barrow en Rebecca Stewart.

Voor haar Bachelor studie volgde ze de vooropleiding klassieke zang bij Frans Huijts en de vooropleiding muziek theater (afdeling lichte muziek) bij Femke Bobbe aan de Havo voor Muziek en Dans te Rotterdam.


Als zangeres treedt Femke op als solist bij oratoria en uitvoeringen van oude muziek, ook zingt Femke graag liederen programma's. Als Mezzo-sopraan vertolkt zij zowel partijen voor (lage) sopraan als voor alt. Ze was in uiteenlopende uitvoeringen te horen.

Zij zong onder meer alt-solo's in het Requiem en de Krönungsmesse van Mozart, diverse bach cantates, het Gloria van Vivaldi en het Stabat Mater van Pergolesi en Dvorak. Ook zong zij concertante de rol van Orfeo in Gluck’s Orfeo ed Euridice en Dido in Purcell’s Dido and Aeneas. In de herfst verleent Femke  sinds 2009 haar medewerking aan diverse Allerzielen Alom vieringen. Klik hier om de reportage van kruispunt radio over de Allerzielen Alom viering in Velsen te beluisteren.